Publisert 4. februar 2000

Miras i Mo i Rana har ambisjoner og vil vokse enda mer. Nå ser de på muligheten for å kjøpe Ruukki-anlegget i Sandenessjøen.

Det var forrige uke nyheten om at Ruukki vil selge anlegget sitt i Sandnessjøen kom, og nå melder Miras at de muligens er interesserte i å kjøpe hele anlegget.

– Vi har vært og sett på anlegget. Vi har fått prospektet, og tenker videre på det internt, sier konsernsjef Arve Sem-Henriksen til Helgelands Blad.

Det var etter et informasjonsmøte med de ansatte på onsdag forrige uke at det ble offentliggjort at Ruukki vil selge anlegget på Helgelandskysten. Nå snuser Miras på lokalitetene, men ingenting er avgjort.

Interessant område
– Vi ser på Sandnessjøen som et interessant område. Ruukki-anlegget er relevant i forhold til offshorebase, fabrikasjon, service og vedlikehold. Anlegget har en sentral beliggenhet som gjør at dette er interessant for oss å vurdere, sier Arve Sem-Henriksen.

Det har vært ansatt omkring 60 personer ved anlegget til Ruukki i Sandnessjøen den siste tiden, og med ferdigstillelse av noen ordre vil noen få mann være i jobb enda et par måneder, resten blir permittert.

Ordfører i Alstahaug kommune, Stig Sørra, sier til avisen at han håper kompetansen som er bygd opp ved Ruukki blir ivaretatt, spesielt med tanke på olje- og gassatsingen som skjer i området.

– Jeg håper og tror at dette gjør at det er gode sjanser for å finne eiere med nok kompetanse og kapital nok til å bringe virksomheten videre. Vi som kommune og vi vet at også fylkeskommunen har fokus på å legge til rette for nyetableringer i Sandnessjøen, så jeg har stor tro på en lykkelig slutt i denne saken, sier Sørra.

Sem-Henriksen i Miras forteller at de foreløpig ikke er i samtaler med Ruukki.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger