Publisert 4. februar 2000

Mirmorax vil kjøpe Roxars virksomhet for olje-i-vann-sensorer.

KJøPER: Mirmorax kjøper Roxars teknologi for
å måle olje i vann. (Foto: ROXAR)

Mirmorax er et nyoppstartet selskap som har som mål å levere innovative subsea prosesseringsløsninger som skal hjelpe operatører med å møte miljøkrav, i tillegg til såkalt flow assurance, og slik hjelpe operatørene med å få mest mulig igjen for sine investeringer.

Selskapet er blant annet startet opp av Eivind Gransæther, som tidligere var kommersiell sjef i Roxar. Gunnar Hviding, tidligere administrerende direktør i Roxar, er nå styreformann i Mirmorax.

Mirmorax tar over både produktspekteret og tjenester knyttet til måleteknologien, og har også signert en avtale med TNO Science and Industry om overføring av IP-rettighetene til teknologien. TNO samarbeidet med Roxar om å utvikle teknologien.

– Vi er veldig glad for å kunne inkludere olje-i-vann-produktene i vår portefølje, sier Eivind Gransæther, administrerende direktør i Mirmorax, i en pressemelding. Selskapet planlegger nå å videreutvikle måleren for subsea-bruk.

– Roxar og TNO har gjort en strålende jobb med å utvikle så robuste og pålitelige produkter, og vi ser fram til å videreutvikle disse og ta de inn i nye markeder. Vår erfaring med å utvikle pålitelige måleteknologier og vår forståelse av operatørenes subseabehov gjør at vi er godt rustet til å se til at olje-i-vann-målerne når sitt fulle potensial, både subsea og topside, sier Gransæther.

Den nye Mirmorax-måleren er designet for å være pålitelig, lett å vedlikeholde og ha lang levetid. Ved å bruke avansert autodiagnostisering mener selskapet at måleren også kan stå imot scaling, kjemiske endringer og temperaturutfordringer.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger