Publisert 4. februar 2000

Maritime Industrial Services Group (MIS) har mottatt aksept fra MENAdrill Investment Company for den nybygde oppjekkbare riggen «MENAdrill I». Siste betaling på 104 millioner kroner er også inne på konto.

Riggen er en Freide and Goldman Super M2 design, med kapasitet på å bore på opptil 90 meters havdyp. Dette er den første riggen MIS leverer til MENAdrill, som har ytterligere en rigg under bygging hos MIS Group.

– Da MIS begynte på nybyggprogrammet sitt for tre år siden, var målet å vise at Midtøsten var et alternativt og fullverdig senter for bygging av offshore borerigger, sier Kevin Hudson, daglig leder i MIS, i en børsmelding.

– Med leveranse av fire rigger har MIS fått vist at det stemmer. Dette gir ikke bare MIS selvtilliten til å se etter flere riggkonstruksjonsmuligheter, men også mulighet for å styre erfaringen vår inn mot nybygg beregnet på ny energi. Dette, kombinert med vår strategi om å utvikle den delen av virksomheten vår som har med ingeniørtjenester, fremskaffelse og konstruksjon, styrker videre MIS’ unike posisjon i denne sektoren, legger Hudson til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger