Mistet livbåt på sjøen – nå bytter de rigg
John Økland
18. februar 2020
Mistet livbåt på sjøen – nå bytter de rigg
John Økland
18. februar 2020

Etter værproblemer og en livbåt som falt i sjøen har Wintershall Dea bestemt seg for å bytte rigg på Bergknapp-prospektet i Norskehavet.

Det var i midten av januar at en av livbåtene på West Mira løsnet og falt i sjøen etter mye dårlig vær med høye bølger. Én uke etter den forsvant ble den funnet av et russisk tankskip, 60 nautiske mil utenfor Røst. Der ble den plukket opp av Kystvakten og tauet til Svolvær for videre undersøkelser.

Denne hendelsen, og det dårlige været, skapte trøbbel for fremdriften med letebrønnen, opplyser operatøren.

– Mye dårlig vær under operasjonen førte til utfordringer og forsinkelser med boringen av Bergknapp-brønnen. I tillegg mistet riggen en livbåt i dårlig vært i midten av januar, og måtte tas til land for å få på plass en ny livbåt, sier Communications Manager Kjetil Hjertvik til energi24.no.

I mens ble brønnen suspendert i påvente av at man kunne fortsette boringen.

Nå er det bestemt at det skjer med en annen rigg.

– Ja, vi har byttet rigg. Etter en samlet vurdering og for å unngå ytterligere forsinkelser i framtidige boreplaner, bestemte vi oss for å sende West Mira videre til Maria-feltet for boring av to nye brønner der. Det betyr også at vi ser på muligheten for å bruke en annen rigg til å avslutte boringen av Bergknapp.

Ifølge en søknad til myndighetene er det Scarabeo 8 som er tiltenkt å ferdigstille Bergknapp.

– Når planlegger dere å gjenoppta boringen?

– Vi starter opp så snart alle godkjennelser er på plass.

Få oversikt over kommende letebrønner, uønskede hendelser og feltutbygginger – i Petro Database.