M&M skal finansiere shipping og offshore

Publisert 4. oktober 2013

Planene for en ny, norsk bank, Maritime & Merchant Bank (M&M) som skal finansiere aktive eiere i shipping- og offshore offentliggjøres i dag. ,Det er det nystiftede prosjektselskapet Maritime & Merchant AS (M&M AS) som vil levere søknad om bankkonsesjon på vegne av M&M i løpet av høsten 2013. Hovedaksjonærene er Arne Blystad, Henning Oldendorff, Nergaard Investment Partners (som kontrolleres av Alex og Birger Nergaard), og Landmark Holdings i Shanghai.

Ifølge en melding fra M&M, blir banken ”en høyt spesialisert finansinstitusjon fokusert på maritime næringer og offshoreindustrien, og vil tilby et bredt spekter av tjenester, blant annet sikrede lån, syndikering, sikringsprodukter og betalingstjenester.” Om de får konsesjon, forventer de å være operative i andre kvartal 2014.

– I løpet av de siste fire årene har innføringen av strengere kapitalkrav tvunget mange banker til enten å slutte med utlån til næringen eller nedskalere virksomhet innen skipsfinansiering. Dette stramme kredittmarkedet har ført til at mange små og middelstore rederier som søker finansiering, ikke har hatt noe sted å gå, sier administrerende direktør i M&M AS Halvor Sveen (tidligere direktør for Offshore & Shipping i Pareto Bank ASA).

Styret i M&M består av Endre Ording Sund (styreleder -tidligere administrerende direktør i A. Wilhelmsen Group), Klaus Kjærulff (tidligere administrerende direktør i Torm og nå styreleder i Skuld), den tyske skipsrederen Henning Oldendorff, den norske skipsrederen Arne Blystad, den Singapore-baserte norske investoren Alex Nergaard og Paal Utvik, en Shanghai-basert investor.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger