Publisert 17. november 2006

Mens andre får lønn og bonus på nesten 12 millioner kroner i året, klarer Petoro-sjef Kjell Pedersen seg med 2,5 millioner.

Petoro er statsaksjeselskapet som forvalter statens totale engasjement i oljevirksomheten med et økonomisk resultat på 97 milliarder kroner hittil i år.

– Dette viser at det går an å oppnå minst like glitrende gode økonomiske resultater som i Statoil, uten sjefenes rause bonusordninger, sier leder Leif Sande i Industri Energi (IE) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De lukrative opsjonsavtalene for Telenor-sjefene og Statoil-sjef Helge Lunds fete bonusordning har sendt sjokkbølger gjennom fagbevegelsen, skriver siste.no.

Flere forbundsledere frykter det blir vanskeligere å motivere medlemmene for moderate lønnsoppgjør. IE-leder Leif Sande mener at utviklingen i lederlønningene må bli et tema allerede ved mellomoppgjøret til våren.

Det er klart det blir vanskeligere å argumentere for den lønnsmessige moderasjonen som er ønskelig for å bevare konkurransekraften til norsk industri, når folk ser at enkelte kan karre til seg så uforholdsmessig mye mer enn andre, sier Sande.

Sande peker på at samfunnet ikke har ubegrenset lønnsevne, selv om oljeprisen i øyeblikket er svimlende høy. Hvis alle tok for seg på tilsvarende måte som Telenor- og Statoil-ledelsen, ville samfunnet gått til helvete, sier han.

Petoro forvalter om lag halvparten av oljefeltene i Nordsjøen og står for halvparten av produksjonen. Hittil i år kan selskapet oppvise et resultat på 97 milliarder kroner, 16,1 milliarder mer enn i fjor.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger