Modifikasjonskontrakt til Aibel

Publisert 9. september 2014

Aibel har signert kontrakten for Kalstø Robustness Project (KaRP). Prosjektet går ut på å oppgradere ilandføringsanlegget på Kalstø for å ivareta sikker og pålitelig drift i framtiden.,Studier har tidligere avdekket aldring av komponenter og økende behov for vedlikehold på Kalstø-anlegget. I den forbindelse har Statoil på vegne av Gassco gitt Aibel i oppdrag å oppgradere anlegget for å ivareta sikker og pålitelig drift.

Kontrakten, som nylig ble signert, omfatter blant annet bygging av nytt kontrollrom, samt utskifting av eksisterende kontrollsystem og gammelt instrumenteringsutstyr. I tillegg skal en fjerne eksisterende pig-sluse, som er tilkoblet Statpipe, samt installere nytt ventilsystem.

Oppgraderingene som skal gjøres på Kalstø, skal bidra til å opprettholde sikker og pålitelig drift fram til 2050. Kontrakten omfatter både prosjektering, innkjøp, demontering og installering. Den har en verdi på cirka 320 millioner kroner og vil på det meste engasjere rundt 60 ingeniører og administrativt personell samt rundt 80 operatører fra Aibel. Arbeidet starter umiddelbart og vil pågå fram til årsskiftet 2016/2017.

Kalstø
* Ilandføringsanlegget på Kalstø består av fire rørledninger, inkludert ventiler, sluser og tilsvarende utstyr for Statpipe, Sleipner kondensat og Åsgard.
* De eldste rørledningene har vært i drift siden 1985.
* Anlegget på Kalstø eies av Gassled, Gassco er operatør og Statoil er driftsansvarlig.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger