Publisert 4. februar 2000

Molde har over 100 ledige ingeniørstillinger, og behovet for nyrekruttering har for lengst meldt seg. Nå stiller elleve bedrifter seg side om side for å lokke talenter til Rosenes By.

TRENGER KOLLEGAER: Hallvard Rangnes, Linjebygg Offshore,
Ynge Bø Myklebust, Huse Engineering, Line Gjerde Aarø,
Istad Nett, Bård Indredavik, Oshaug Metall og Ivar Sæther,
3S prosjekt (Foto: Ingeniør Molde)

Molde har allerede et stort ingeniørmiljø, men trenger flere. Derfor har elleve bedrifter, pluss traineeordningen TIM, nå samlet seg for å vise hvilke muligheter Mørebyen har å by på.

– Mangelen på ingeniører gjør faktisk at flere av bedriftene må si nei takk til enkelte oppdrag. Ved å gå sammen om å synliggjøre hvilke gode jobbmuligheter ingeniører faktisk har i Molde håper vi å hente mange nye til byen slik at bedriftene kan utvikle seg videre og vokse, sier Ivar Sæther, daglig leder i konsulentselskapet 3S Prosjekt AS, i en kommentar.

Mangelen på dyktige folk har ikke bare gjort seg gjeldende innen det voksende offshoremiljøet i byen, men også innen en rekke andre tekniske industrier og segmenter, som bygg, anlegg og elektro.

Ikke lett å velge
Hallvard Rangnes representerer Linjebygg Offshore i Molde, og sier det er en tendens til at nyutdannede litt for lett får til de store, landsdekkende industrigigantene.

– Tilbudene er mange og det er ikke lett å velge sin første arbeidsgiver. Min erfaring er at det ofte er mer interessant å jobbe i en liten eller mellomstor bedrift i forhold til et stort konsern. I mindre bedrifter får du mer varierte oppgaver og får jobbe med et prosjekt fra start til slutt, sier Rangnes.

Fellesinnsats
De elleve bedriftene har nå lansert nettstedet ingeniormolde.no, som ikke bare tilbyr en oversikt over ledige stillinger, men også informasjon om hva Molde kan tilby av levevilkår og bedriftskultur. Sosiale medier, som eksempelvis Facebook, er tatt i bruk, og de har også produsert et informasjonsmagasin som nå er distribuert til alle landets sivilingeniører og ingeniørhøyskoler.

I 2012 planlegges det også frierferd mot det internasjonale markedet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger