Mongstad forsyningsbase kjøpt opp av EQT Infrastructure II

Mongstad (Foto: Mongstadbase)
Publisert 28. august 2015

Oppkjøpet av Mongstad gjør at EQT Infrastructure II styrer en ledende olje- og gasshavn i Norge, strategisk plassert nær et område med høy offshoreaktivitet.

Oppkjøpte Mongstad Administrasjon AS eier tomter, bygninger, lagringsfasiliteter, rør, veier og kaier, samt annen infrastruktur på området. Kaien alene håndterer over 280.000 tonn last per år. Forsyningsbasen betjener rundt 20 produserende olje- og gassinstallasjoner i Nordsjøen.

Mongstad Administrasjon AS’ forrige eier var Wimoh Invest AS, et selskap som indirekte kontrolleres og eies av Marit og Trond Mohn.

Les også: 31 utslipp fra Mongstad i fjor

EQT forventer aktivitetsøkning på Mongstad

– Oljeprodusentene og serviceselskapene konsoliderer sin virksomhet til færre og større forsyningsbaser, som Mongstad, for å kutte kostnader. Den ventede aktivitetsøkningen på basen vil kreve investeringer i kaier, bygninger, tanker og annen nøkkelinfrastruktur, sier direktør i EQT Partners AB, Masoud Homayoun, i en pressemelding.

– Mongstad er dermed et utmerket utgangspunkt for videre investeringer og har de viktige karakteristikkene som EQT ser etter: En sterk markedsposisjon, attraktive eiendeler, svært lange kontrakter med solide motparter, og aller viktigst: Utviklingspotensial, sier han.

Ifølge ECT vil strategien fremover være å investere i ny infrastruktur og i nye områder ved forsyningsbasen på Mongstad. De vil vokse gjennom oppkjøp av infrastruktur ved andre forsyningsbaser samt å kjøpe andre, lignende infrastrukturselskaper og eiendommer.

Videreutviklingen understøttes av et nytt styre som blant annet vil bestå av tidligere konserndirektør i Norsk Hydro, Thor Håkstad, og styreleder i AF Gruppen og styreleder i HusCompagniet, Tore Thorstensen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger