Publisert 4. februar 2000

Blir det sjøkabel i stedet for monstermaster på Sima-Samnanger, kan det skape trøbbel for en planlagt produksjonsøkning på Troll, som får strøm fra land.

KAN Få TRøBBEL: Troll. (Foto: STATOIL)

Den opprinnelige planen for Sima-Samnanger-linjen var å bygge en luftlinje over en sidefjord i Hardanger. Forslaget har møtt motstand, og derfor utreder nå Regjeringen mulighetene for en sjøkabel, som er forventet å være både dyrere og mer tidkrevende enn luftlinje.

Statoil har samtidig planlagt å sette i gang kompressorer for å øke produksjonen på Troll. For å få til dette, trengs strømmen som skal komme gjennom Sima-Samnanger, og blir denne utbyggingen utsatt, vil man også måtte utsette produksjonsøkningen på Troll. Derfor ber nå Statnett om fritak fra plikten om å forsyne Troll med strøm.

– Hvis konklusjonen blir at vi kan bygge luftspenn som planlagt, har dette ingen konsekvenser for Troll. Da vil vi være ferdig i god tid før Troll trenger denne strømmen. Hvis konsekvensen blir sjøkabel eller andre løsninger som tar mye lengre tid å etablere, har vi nå bedt departementet om å utsette vår forpliktelse til å tilknytte Troll inntil dette alternativet er etablert. Det vil kunne bety noen års forsinkelse for Trolls oppstart av økt forbruk, sier Gunnar G. Løvås, konserndirektør for Statnett, til Dagens Næringsliv.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger