Moody’s: Nedgraderer Statoil til Aa3

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 21. mars 2016

Nedgraderingen skjer som følge av oljebremsen og effekten det har på selskapets inntjening og operasjonelle kontantstrøm. Det skriver kredittvurderingsbyrået Moody’s i en melding.

Moody’s nedgraderer sin senior usikrede rating på Statoil fra Aa2 til Aa3. Selskapets basisvurdering senkes fra A1 til A2.

Ifølge byrået skjer nedgraderingen som følge av oljebremsen, og effekten det har på selskapets inntjening og operasjonelle kontantstrøm. Utsiktene regnes som stabile.

– Vår avgjørelse om å nedgradere Statoil er i hovedsak drevet av forventninger om at oljeprisene vil forbli lavere lengre, sier analytiker Elena Nadtotchi.

– Press på oljeprisene vil legge press på Statoils inntjening og dets evne til å generere kontantstrøm fra driften på et tidspunkt der selskapet skal gjennomføre et betydelig investeringsprogram for 2016-18, sier  Nadtotchi.

Da Moody’s for to uker siden slapp en rapport om 17 oljeeksporterende land, tydet det på svært tøffe tider fremover for land som er avhengige av oljeinntekter for å få statsfinansene til å gå opp. Norge var det eneste av de 17 landene som oppnådde trippel A-status med stabile utsikter, hos Moody’s.

Les mer: Bare Norge får toppkarakter

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger