Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro sendte fredag inn Plan for utbygging og drift av Morvin-feltet i Norskehavet. Erfaringer fra Kristin-feltet skal hjelpe selskapet å få kontroll på ekstremt trykk og ekstrem temperatur.

Nede i reservoaret er nemlig trykket på mer enn 800 bar, og temperaturen på oljen er hele 150 grader celsius – ikke helt ulikt forholdene som er å finne på nabofeltet Kristin.

– Det ekstreme trykket og temperaturen på Morvin-feltet er teknologisk utfordrende, og jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass en god løsning, sier oppdragsleder i StatoilHydro, Knut Gjertsen, i en pressemelding fra selskapet, som legger til at StatoilHydro har fått veldig god nytte av erfaringene fra nettopp Kristin.

Teknologien herfra skal nemlig videreutvikles på Morvin, som ifølge meldingen er den mest krevende offshoreutbyggingen på norsk sokkel hittil – i hvert fall med tanke på reservoartrykk og temperatur.

Oljen skal fraktes i rør til åsgard B-plattformen etter å ha blitt temmet av avansert teknologi på havbunnen, og selv om plattformen først og fremst er designet for gassproduksjon, har den tilstrekkelig kapasitet til å ta imot oljen.

Investeringene på Morvin blir på 8,7 milliarder kroner, etter 2007-kurs. I tillegg utreder selskapet mulighetene for en fjerde produksjonsbrønn til rundt 1,2 milliarder kroner.

Hvis PUD for Morvin godkjennes, kan produksjonen settes i gang på sensommeren 2010. Med seg på lisenslaget har operatør StatiolHydro (64 prosent) med seg Eni (30 prosent) og Total (seks prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger