Publisert 4. februar 2000

Regjeringen anbefaler utbygging av Valemon-feltet i Nordsjøen og sender nå en stortingsproposisjon om utbygging og drift til Stortinget. Investeringene blir på 19,6 milliarder kroner.

Valemon. Illustrasjon: STATOIL

– Utbygging og drift av Valemon vil gi store inntekter til det norske samfunnet. Det er i tillegg et stort utbyggingsprosjekt på nærmere 20 milliarder kroner som vil føre til aktivitet og sysselsetting, sier olje og energiminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

Valemon ligger i den nordlige delen av Nordsjøen. Operatør Statoils anslag for utvinnbare reserver er 26,3 milliarder standard kubikkmeter gass, 4,9 millioner standard kubikkmeter stabilisert kondensat og 1,3 millioner tonn NGL.

Kondensatet vil bli sendt til Mongstad via Kvitebjørn, mens gassen vil bli sendt til Heimdal for prosessering og videre eksport til Storbritannia eller kontinentet.

Rettighetshaverne i feltet er Statoil, Enterprise Oil Norge, Petoro og Total E&P Norge. Feltet ble funnet så langt tilbake som i 1985, og rettighetshaverne har jobbet lenge med å få lønnsomhet i prosjektet. Planlagt produksjonsstart er fjerde kvartal 2014.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger