Publisert 4. februar 2000

En av oljeindustriens utfordringer er å skaffe tilstrekkelig kompetanse. VNG Norge har invitert skoleelever til delta på ONS i Stavanger, der målet er at elevene skal bli begeistret for olje- og gassvirksomheten. (Foto: Bjørn Tore Bjørsvik)

Elever fra forskerlinja på Drammen videregående skole skal være gjester hos VNG Norge under ONS i Stavanger. De skal både få anledning til å se seg om på messen, og de vil gjennomføre eksperimenter på VNG-standen.

Besøket på ONS er del av et pilotprosjekt der VNG Norge skal jobbe tettere med videregående skoler for å motivere elever til å velge realfag, spesielt med sikte på et yrke innen olje- og gassnæringen.

– At elevene lar seg begeistre av temaet energi, viser de gjennom eksperimenter de utfører på vår stand, sier administrerende direktør Rolf G Skaar.

– Tidligere besøk hos oss har vist at de finner olje- og gassområdet spennende. Vår erfaring med pilotprosjektet med Drammen videregående skole vil avgjøre om vi skal utvide vår skolesatsing til flere skoler i flere byer, sier han.

Ifølge konserndirektør Michael Ludwig i VNG AG, ansvarlig for gassinnkjøp og egenproduksjon av olje og gass, er det også viktig for VNG AG å sikre fremtidig rekruttering.

– Vi har engasjert oss i prosjekter for unge mennesker i flere år, blant annet gjennom deltakelse i «Kunnskapsfabrikken» hvor vi samarbeider med 100 store tyske virksomheter for å skape større nærhet mellom ungdom og næringsliv og motivere de unge for relevant utdanning. I tillegg støtter vi den norsk-tyske dialogen mellom unge mennesker gjennom bidrag til samarbeid mellom høyskoler i Norge og Tyskland, sier Ludwig.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger