Investerer 1,5 milliarder i delvis elektrifisering av Sleipner og Gina Krog
NTB
NTB
9. juni 2020
Investerer 1,5 milliarder i delvis elektrifisering av Sleipner og Gina Krog
NTB
NTB
9. juni 2020

Equinor elektrifiserer Gina Krog-feltet og deler av Sleipner-feltet. Den samlede prislappen for investeringene er nær 1,5 milliarder kroner.

Investeringene for elektrifisering av Sleipner er på 850 millioner kroner, mens Gina Krog-investeringen er 640 millioner kroner, opplyser Equinor.

Det skal legges en 28 kilometer lang kraftkabel fra Sleipner til Gina Krog-plattformen. Denne kobles opp til områdeløsningen for kraft fra land på Utsirahøyden. Gina Krog skal kobles til Johan Sverdrup med en 62 kilometer lang kraftkabel.

Planen er at Sleipner og Gina Krog skal kobles opp til kraft fra områdeløsningen på Utsirahøyden innen slutten av 2022.

Forutsigbarhet
– Med gårsdagens gledelige melding om bred politisk enighet om midlertidige tilpasninger i petroleumsskatten får nå industrien forutsigbarhet til å jobbe videre med planlagte prosjekter som vil stimulere til nye investeringer og opprettholde aktivitet i en krevende tid, sier konserndirektør Anders Opedal for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

I periodene der behovet for kraft er større enn kapasiteten i områdeløsningen, vil Sleipner bruke gassturbiner, som de gjør i dag, for å dekke kraftbehovet.

Tildelt kontrakt
Elektrifisering av Gina Krog var et krav fra myndighetene da de godkjente plan for utbygging og drift for feltet.

Kontrakten for produksjon og legging av kablene er tildelt kabelleverandøren NKT, som allerede har gjennomført arbeidet med å legge kraftkabel fra Johan Sverdrup til Gina Krog-feltet.

Du finner alle detaljer om Sleipner-elektrifisering og ni andre prosekter i Energi24 Database!