Publisert 4. februar 2000

Opptøyer på Drydocks World-verftet i Indonesia, som bygger boligriggen «Service Jack 1» ConocoPhillips skal bruke under Ekofisk Renewal-prosjektet, kan skape problemer for framdriften.

FORSINKET?: Opprør på verftet kan føre til
forsinkelser for Master Marines oppjekkbare
rigger. (Foto: MASTER MARINE)

av Henrik Arnestad Salthe

Master Marine bekrefter hendelsen overfor Oilinfo, men sier de fortsatt jobber utfra den opprinnelige timeplanen, og tar sikte på å levere boligriggen til avtalt tid.

Prosjektkontor på Holiday Inn
Ifølge selskapet var rundt 5.000 mennesker involvert i opptøyene, og det ble satt fyr på både biler og administrasjonsbygg. Selve riggen ble ikke skadd, men flere av prosjektets PC-er brant opp. Heldigvis var serveren uskadd og plandokumentene er intakt. Det er nå satt opp et midlertidig prosjektkontor på et lokalt Holiday Inn.

Opptøyene ble utløst av en krangel mellom indere og indonesiere; førstnevnte gruppe utgjør ingeniør- og prosjektledersjiktet og sistnevnte arbeidere. Angivelig skal indernes noe nedlatende oppførsel overfor indonesierne ha vært kimen til krangelen.

Det gjenstår fremdeles en del arbeid på boligriggen før den kan gå videre til Arendal for ferdigstilling, og verftet må nå rekruttere ny arbeidskraft som kan erstatte inderne.

– Vet ikke
ConocoPhillips vet foreløpig ikke om opptøyene vil føre til nevneverdige forsinkelser, og ønsker ikke å kommentere saken utover dette.

Master Marines to oppjekkbare plattformer som er under bygging ved verftet er bygget som arbeidsplattformer. Den ene av enhetene har dog signert avtale med ConocoPhillips på å fungere som boligenhet ved Ekofisk. Den andre skal montere vindmøller på Sheringham Shoal-vindparken på britisk sokkel for Statkraft og Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger