Publisert 4. februar 2000

Barlindhauggruppen og Multiconsult har blitt enige om en avtale hvor Multiconsult kjøper alle aksjene i Barlindhaug Consult. Selskapet vil fortsette som et eget selskap i Multiconsult-konsernet.

Barlindhaug Consult består av 90 medarbeidere, og har vært det største selvstendige rådgivende ingeniørselskapet med hovedkontor i Nord-Norge. Selskapet har samarbeidet med Multiconsult i mange år:

– Når vi nå ønsker å ta Barlindhaug Consult et skritt videre har det vært naturlig å diskutere et mer forpliktende samarbeid med Multiconsult. De to selskapene vil nå knyttes enda nærmere sammen ved at Multiconsult går inn på eiersiden, og vi kan sammen utnytte de mulighetene som dette gir for videreutvikling av virksomheten i nord, sier administrerende direktør Arnor Jensen i Barlindhaug Consult i en pressemelding.

De to selskapene skal samarbeide inn mot markedene i Nord-Norge.

– Barlindhaug Consult var starten på Barlindhaugkonsernet og har vært en viktig brikke i oppbyggingen av virksomheten, sier Jens Arne Johnsen, styreleder i Barlindhaug as.

– Når vi nå selger selskapet til Multiconsult gjøres det ut fra en vurdering av hvordan det sterke rådgivermiljøet i Barlindhaug Consult skal kunne utvikles videre på en best mulig måte. I de store olje- og gassprosjektene vi har deltatt i, har vi sett at Barlindhaug Consults 90 ansatte ikke har hatt kapasitet til å operere alene. Vi ser også at selskapet med den nye eierstrukturen vil kunne få et nasjonalt nettverk for salg av Barlindhaug Consults sine nasjonale spisskompetanser, spesielt innenfor arktisk teknologi, havneanlegg og fiskeri og havbruk, legger han til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger