Publisert 4. februar 2000

(OTC ’09) Norske PetroProducts lette lenge og vel etter den rette produsenten av kraftige muttertrekkere. De fant dem i amerikanske TorqLite, og nå skal deres unike verktøyserie distribueres fra Norge.

GODE FAMILIEBåND: F.v: Kjell Kittang i petroproducts,
Jordan Schupbach i TorqLite og Dag Nedrum, styreleder i
Petroproducts, er meget fornøyd med å kunne tilføye
TorqLites verktøy til Petroproducts katalog
(foto: MAGNUS BIRKENES)

Den amerikanske familiebedriften TorqLite har levert patenterte, kraftige muttertrekkere og hydrauliske, automatiserte skiftenøkler siden sent på 1970-tallet. Med enorme mengder psi, store mutterdimensjoner og en lang rekke modellvarianter har dette gjennom årene blitt uunnværlige hjelpemidler for ikke bare offshoreindustrien, men også mange andre tungindustrier.

Det fattet interessen til Kjell Kittang i norske Petroproducts, et selskap tilknyttet Petrolink, og for kort tid siden ble det underskrevet en avtale som gjør Petroproducts til norsk eneleverandør av de amerikanske hjelpemidlene.

Allerede bestilt
– Jeg hadde lett etter noe slikt i lang tid, for det er helt klart et marked for det hjemme i Norge. Uten å kunne avsløre alle detaljene på det nåværende tidspunktet, kan jeg røpe at vi allerede har fått tre bestillinger fra et stort riggselskap, og leveransen skjer om en måned. Ikke bare er det en stor kontrakt for oss, det er også en glimrende lanseringsmulighet for denne verktøyserien på norsk sokkel, sier en fornøyd Kjell Kittang, daglig leder i Petroproducts, til Oilinfo fra TorqLites stand på OTC i Houston.

– Vi er meget fornøyde med å ha fått Kjell og Petroproducts med på laget. Det er helt klart et norsk marked for våre verktøy; ikke minst for vår nye Robo Spider, som er verdens første og eneste helautomatiske, hydrauliske muttertrekkingssystem for subseabruk. Et slikt verktøy er vanskelig å konstruere, men vi fikk det til, sier Jordan F. Schupbach, assisterende markedsdirektør og datter av familiebedriftens grunnlegger.

Færre deler, mer kvalitet
– Dette er prima amerikansk kvalitet, laget i Louisiana og solgt i Houston. Alle verktøyene er galvaniserte og varmebehandlede, og vi tilbyr den beste garantien i bransjen, forklarer Schupbach.

– Noe av det vi fant tiltrekkende ved denne serien verktøy, er de få bevegelige delene, kombinert med den store trekkraften. Færre deler betyr færre ting som kan gå i stykker, legger Kittang til. Selskaper som Seadrill og Transocean har allerede flere verktøy fra Schupbach-familien i daglig bruk på sine installasjoner.

– Norske konkurrenter finnes, som eksempelvis Hytorq, men denne er raskere, smiler Schupbach.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger