Publisert 4. februar 2000

Olje- og energidepartementet har i dag lyst ut områdene til tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) for 2010. – Gir nye muligheter i nord, mener departementet.

GAMLE OMRåDER På NY: 20 nye blokker er
inkludert i årets TFO. (Ill.: OED)

– God og regelmessig tilgang på leteareal er nødvendig for å sikre videre aktivitet på norsk sokkel. Jeg er glad for i dag å utlyse vår årlige tildeling i modne områder. Vi foretar nå den største utvidelse av området som er omfattet av tildeling i forhåndsdefinerte områder siden ordningen ble etablert i 2003. Utvidelsen er i tråd med forvaltningsplanene, og omfatter areal i Norskehavet og Barentshavet. Jeg legger med dette til rette for nye funn, nye utbygginger og ny aktivitet i nord sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Mye i nord
De forhåndsdefinerte områdene er utvidet med totalt 63 blokker eller deler av blokker i forhold til forrige TFO-runde. 20 av disse er i Barentshavet, mens 43 blokker eller deler av blokker er i Norskehavet.

TFO-runden kjennetegnes av at områdene som deles ut i all hovedsak har vært delt ut til selskaper tidligere, som har levert de tilbake til staten igjen.

– Stimulere til mer
– Hensikten med ordningen er å stimulere til leteaktivitet i modne områder. Utfordringene i modne områder er i mange tilfeller knyttet til at den forventede funnstørrelsen går ned. Små funn kan ofte ikke rettferdiggjøre en selvstendig utbygging, men kan ha meget god lønnsomhet når de kan utnytte eksisterende infrastruktur. Det er derfor viktig å påvise og utnytte nye ressurser før eksisterende infrastruktur i tilknytning til andre felt stenges ned. TFO-ordningen er et viktig instrument for å opprettholde et jevnt aktivitetsnivå og bidra til å opprettholde sysselsettingen i hele næringen, skriver departementet.

Søknadsfristen for lisensrunden er 15. september klokken 12.00, og lisensene skal deles ut i årsskiftet 2010/2011.

Se kart over områdene her.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger