Publisert 4. februar 2000

Fredag ble det endelig klart hvilke oljeselskaper som stikker av med letelisenser på den grønlandske sokkelen. Statoil har fått to store blokker.

VEST AV GRøNLAND: Blokkene Statoil har sikret
seg er vest for Grønland, i Baffin-bukta.

Statoil boret sist gang på Grønland i 2000, da boret de på prospektet Fylla, nå dukes det for ny leteboring for Statoil om ikke lenge. Statoil og Shell har sammen søkt om lisens, og også andre selskaper som ExxonMobil, Chevron og DONG har søkt om lisenser.

U.S. Geological Survey har estimert at det kan finnes så mye som 50 milliarder fat oljeekvivalenter utenfor Grønland. Dette tilsvarer omkring to års europeisk forbruk.

Statoil har nå fått tildelt to store leteblokker i budrunden som ble offentliggjort fredag kveld norsk tid. Det er i blokkene 5 og 8 at Statoil sammen med konsortiepartnerne Shell og GdF Suez har fått tildelt. Også det nasjonale grønlandske selskapet Nunaoil vil ha en andel og være med gjennom letefasen. De grønlandske blokkene tilsvarer omkring 15 norske blokker i størrelse hver.

Les også: Statoil satser på Grønland (Petro.no)

Statoil med Shell som partner og operatør sendte inn søknad om lisens i mai i år.

– Vi ser fram til å lete i disse nye områdene i Baffinbukta sammen med våre partnere i konsortiet og i nært samarbeid med myndighetene på Grønland, sier direktør for global letevirksomhet i Statoil, Tim Dodson.

Tidligere i november ble det klart at den grønlandske regjering vil sette krav om ti milliarder dollar, eller omkring 61 milliarder kroner, i sikkerhet før borekampanjer settes i gang. Direktøren for Råstofdirektoratet på Grønland fortalte Berlingske Tidende i begynnelsen av november at sikkerheten de ber om skal være for å kunne dekke eventuell forurensing i de arktiske strøkene.

Les også: Grønland krever 61 milliarder i sikkerhet før boring (Petro.no)

Andelene i de to blokkene er som følgende: Blokk 5 (Shell 41, 125 prosent, Statoil 20,125 prosent, GdF Suez 26,25 prosent og Nunanoil 12,5 prosent) og blokk 8 (Shell 46,375 prosent, Statoil 14, 875 prosent, GdF Suez 26,25 prosent og Nunanoil 12,5 prosent).

Denne saken er hentet fra PetroNord . Både PetroNord og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger