Nå er Nova-modulen installert på Gjøa
Pressemelding
11. mai 2020
Foto: Heerema
Nå er Nova-modulen installert på Gjøa
Pressemelding
11. mai 2020

Neptune Energy og Wintershall Dea installerte i helgen den 740 tonn tunge Nova-modulen om bord på Gjøa-plattformen i Nordsjøen.

Tungløftet tok om lag tre timer og ble utført av verdens største kranfartøy, Heerema Marine Contractors «Sleipnir». Subsea-feltet Nova, opereres av Wintershall Dea, og skal produsere via vertsplattformen Gjøa, operert av Neptune Energy.

– Det imponerende tungløftet markerer begynnelsen på en ny epoke for Gjøa-plattformen. Nova-feltet tilfører verdifulle ressurser, forlenger plattformens levetid og øker lønnsomheten for Gjøas egen produksjon. Det at Gjøa i tillegg er elektrifisert med vannkraft fra land, gjør plattformen til det karbon-effektive knutepunktet den ble konstruert for å være,» sier administrerende direktør Odin Estensen i Neptune Energy Norge.

Ved å dele infrastruktur og benytte seg av smarte undervannsløsninger, vil både Wintershall Dea og Neptune Energy dra fordel av samarbeidet.

Feltene Duva og Gjøa P1, begge operert av Neptune, skal også knyttes opp mot Gjøa-feltet.   

Nova blir bygget ut med to havbunnsrammer som kobles til Gjøa-plattformen. Gjøa vil motta produksjonsvæsker og levere injeksjonsvann og løftegass til Nova-feltet.