Fra i dag er de Spirit Energy

(Illustrasjonsfoto: Øyvind Hagen, Statoil)
Publisert 11. desember 2017

Spirit Energy har i dag formelt startet sin virksomhet etter inngåelse av partnerskap mellom Bayerngas Norge AS og Centricas oppstrømsvirksomhet.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Spirit Energy har fått myndighetenes godkjennelse i de fire landene selskapet har virksomhet, og blir et av Europas ledende, uavhengige olje- og gasselskap. Virksomheten vil ha en årsproduksjon på cirka 50 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe) fra 27 felt. Det tilsvarer om lag 140 000 fat oljeekvivalenter per dag.

– Sammenslåingen gir et selskap som er godt posisjonert for ytterligere vekst, med en årlig investeringsevne på opp mot 600 millioner britiske pund, heter det.

Centricas norgessjef Dag Omre vil så snart de to norske organisasjonene til Bayerngas og Centrica er integrert, bli administrerende direktør i Spirit Energy Norge. Med en dagsproduksjon på om lag 95 000 fat oljeekvivalenter fra tolv felt, blir selskapet en betydelig aktør i Norge.

På norsk sokkel har Spirit Energy blant annet produksjon fra felt som Statfjord, Kvitebjørn, Valemon og Ivar Aasen. I tillegg er selskapet operatør for Oda-utbyggingen i Nordsjøen og Fogelberg-prosjektet i Norskehavet, samt partner i Maria-utbyggingen og Skarfjell-prosjektet.

Centrica plc eier 69 prosent i Spirit Energy, mens Bayerngas Norges tidligere aksjonærer, Stadtwerke München og Bayerngas GmbH, har en eierandel på 31 prosent. Spirit Energy har flere enn 700 ansatte i Storbritannia, Norge, Nederland og Danmark.

Fakta om Spirit Energy

  • Spirit Energy ble grunnlagt 8. desember 2017 gjennom fusjonen av Centrica E&P og Bayerngas Norge.
  • Blant de største uavhengige olje- og gasselskapene i Europa, med en produksjon på ca. 50 mmboe per år, 2P-reserver på 409 mmboe og 2C-ressurser på 216 mmboe.
  • Virksomhet i Storbritannia, Norge, Nederland og Danmark.
  • 27 felt i produksjon og over 70 letekonsesjoner.
  • Ca. 700 ansatte, hvorav om lag 180 i Norge.
  • Eies av Centrica plc (69 %) og Bayerngas Norges tidligere aksjonærer, med Stadtwerke München og Bayerngas GmbH i spissen (31 %).

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger