Publisert 4. februar 2000

Etter at de ble klart at regjeringen vil støtte en tiltakspakke for verft og industri i våres er nå endelig statuttene på plass, og nå ligger 238 millioner klar for tildeling.

KAN SøKE: Verft som Westcon kan søke om støtte hvis de trenger fra Innovasjon Norge.
Foto: INGER JOHANNE STENBERG

Innovasjon Norges tiltakspakke for verft og utstyrsleverandører skal blant annet gå til å betjene lån, forsknings- og utviklingsprosjekter og til miljøprosjekter.

– De endelige statuttene for tildeling av tiltakspakken er nå på plass, forteller Målfrid Rønnevik i Innovasjon Norge til PetroMaritim.

Tiltakspakken som nå er åpen for søking er en del av regjeringens «redningsaksjon» for industrien, og det er nå 238 millioner kroner som er tilgjengelig til innovasjonsprosjekter for både små, mellomstore og store bedrifter. Rønnevik forteller til PetroMaritim at Innovasjon Norge vanligvis jobber med små og mellomstore bedrifter (SMB).

– Vi jobber vanligvis med bedrifter med 50 ansatte og omsetning på 10 millioner euro i året, tiltakspakkene tilbys også til store bedrifter med mer enn 250 ansatte og omsetning på 50 millioner euro, sier Rønnevik.

Rønnevik understreker at støtteprosenten går ned i forbindelse med hvor stor bedriften er.

Innovasjonslån
Pengene som nå tildeles går blant annet til såkalte innovasjonslån som ifølge støtteapparatet Innovasjon Norge. Disse kan brukes til «toppfinansiering av lønnsomme prosjekter som er vanskelig å finansiere i det private kredittmarked».

Les også på PetroMaritim: Regjeringen støtter industri i krise

Da tiltakspakken ble offentliggjort fra regjeringshold i april var situasjonen at 17 av 29 skipsverft sto uten ordrer fra nyttår, støttepakken som nå kommer skal sikre at verftene og industrien får nok å gjøre slik at kompetansen ikke forsvinner ut av industrien.

Rønnevik forteller at det også skal brukes åtte millioner kroner til kompetanseutvikling, og 20 millioner kroner til såkalte IFU-kontrakter. De industrielle forsknings-og utviklingskontraktene (IFU) er en forpliktende utviklingsavtale mellom to eller flere leverandør- og kundebedrifter. Denne ordningen skal ideelt sett bringe frem nye «produkter og løsninger til internasjonal markedssuksess».

Tiltakspakken som faller under Innovasjon Norges ansvar er nå klar for søking for industrien.

Denne saken er hentet fra vår søsterside PetroMaritim. Oilinfo, petromaritim.no, petronord.no og petro.no er alle en del av mediehuset PetroMedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger