Nå ryker sommerjobbene
NTB
NTB
28. april 2020
Nå ryker sommerjobbene
NTB
NTB
28. april 2020

Flere selskaper i oljesektoren har sett seg nødt til redusere eller kutte ut antall sommervikarer grunnet koronasituasjonen.

I alt 340 studenter hadde fått tilbud om sommerjobb i Equinor. Som følge av koronasituasjonen har 100 av dem fått beskjed om at det likevel ikke blir slik.

– Det er beklagelig. Vi er opptatt av å nå ut til flest mulig studenter og unge som snart skal ut i arbeidslivet, sier pressekontakt Morten Eek i Equinor til Stavanger Aftenblad/E24.

Ifølge Eek er det heller praktiske enn økonomiske hensyn som ligger bak.

– Vi kan ikke tilby et opplegg der folk møtes, forklarer han.

Mange av sommervikarene som mister tilbudet, er utenlandske. De begrenses nå blant annet av reiserestriksjoner, arbeidstillatelser og skatteregler.

240 sommervikarer skal likevel jobbe for selskapet i juni og juli. De vil for det meste arbeide hjemmefra.

Også andre selskaper kutter i tilbudet til studenter og nyutdannede. ConocoPhillips hadde planlagt 22 praksisplasser i år, men de termineres. Det blir heller ingen sommervikarer, men her ble prosessen stoppet før detaljene var klare.

Heller ikke i Vår Energi blir det sommervikarer i år.

– Vi har dessverre også sett oss nødt til å stanse planlagt inntak av internships og sommerjobber grunnet koronasituasjonen, opplyser kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff.