Publisert 4. februar 2000

Etter at Talisman Energy i fjor gjorde funn på Grevling, viste det seg at prospektet er større enn først antatt. Nå starter arbeidet med å avgrense funnet.

Den halvt nedsenkbare riggen «Transocean Winner» er nå på vei til avgrensingsbrønnen på Grevling. Det bekrefter Andreas Middelthon, informasjonsdirektør i Talisman Energy overfor oilinfo.no.

«Transocean Winner» har nylig forlatt letebrønn 9/2-11 på prospektet Aubrey. Også her er Talisman operatør, men selskapet vil foreløpig ikke si noe om de har gjort funn eller boret tørt i lisens 316 DS.

Ifølge planen skulle arbeidet i prospektet ta opptil 50 dager. Riggen tok første boretak i brønnen 10. mars, og dermed har riggen kun brukt i underkant av 20 dager på arbeidet på Aubrey, som ligger rundt elleve kilometer nord for Yme.

Opptil 130 mill. fat
Talisman gjorde funn i letebrønnen 15/12-21 på Grevling i mai i fjor, og Talisman tror Grevling kan inneholde mellom 6 og 21 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, noe som tilsvarer rundt 40 til 130 millioner fat.

Les også: Grevling-funnet trolig kommersielt

En oljekolonne på 133 meter ble påvist i letebrønnen, uten at olje/vann-kontakt ble påvist. Deretter ble avgrensingsbrønnen 15/12-21 A boret, og der ble en oljekolonne på 188 meter påvist.

Når riggen nå går i gang og borer en ny avgrensingsbrønn, 15/12-23, knyttes det store forventninger til funnet.

Om lisenshaverne konkluderer med at funnet er så stort at det kan bygges ut, kan Grevling bli produsert enten gjennom en tilknytning til Varg-feltet 16 kilometer lenger sør, eller gjennom en egen frittstående utbygging.

Forbereder Optimus
Grevling ligger i utvinningstillatelse 038. Talisman Energy har en eierandel på 40 prosent, mens de to andre partnerne Det norske og Petoro har hver sine 30 prosent.

Avgrensingsbrønnen som påviste oljekolonnen på 188 meter ble boret til et vertikalt dyp på 3.306 meter under havoverflaten. Brønnen ble deretter plugget og forlatt av jack-up riggen «Maersk Guardian», som etter det har drevet med boring av produksjonsbrønner på Varg A.

Maersk-riggen skal nå gå i gang og bore letebrønn 2/2-6 på prospektet Optimus. Operatør Talisman er nå i gang med å gjøre forberedelser for boring på Optimus i lisens 332, og selskapet håper at arbeidet tar i underkant av 60 dager. Prospektet ligger øst for Gyda.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger