Nå skryter fagforeningene av sikkerheten på Goliat!

Goliat (Foto: Eni Norge)
Publisert 27. april 2017

Bellona-leder Fredrik Hauge hevdet Goliat-plattformen er livsfarlig og at arbeiderne er livredde for å gå på jobb. Dette stemmer ikke, sier de tillitsvalgte.

– Vi føler oss trygge på Goliat-plattformen og sikkerheten til de ansatte offshore blir godt ivaretatt. Vi kjenner oss ikke igjen. Vi vil korrigere det bildet Hauge forsøker å skape om sikkerheten for våre medlemmer og tar avstand fra hans utsagn, sier klubbleder Martha Skjæveland for Industri Energi i Eni Norge og klubbleder Sigbjørn Lien Botten for Lederne i Eni Norge i en felles uttalelse.

Det var under en debatt i NRK Dagsrevyen 25.april at Hauge satte fram sine påstander. Temaet for debatten var oljedirektoratets nye ressursanslag for Barentshavet. Hauge påstod da at Goliat er livsfarlig og at arbeiderene er livredde for å gå på jobb.

– Vi kan ikke la slike utsagn fra Bellona stå uimotsagt, sier Skjæveland og Lien Botten.

«Hauges uttalelser bidrar til utrygghet både blant mannskapet og de mange pårørende på land. Han kjenner ikke forholdene på plattformen og taler mot bedre vitende, mener de tillitsvalgte. Det er også betenkelig at NRK lar Hauge framsette grove beskyldninger mot en tredjepart, gjentatte ganger, uten at det gis anledning til motsvar,» skriver Industri Energi på sine egen nettsider.

Siste fra forsiden

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Granskingsrapport klar: – Hendelsen hadde potensial til å bli en dødsulykke

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger