Publisert 4. februar 2000

Oljefunnet på Avaldsnes-prospektet er godt nytt for Det norske, selv om selskapet ikke har noen eierandel i PL 501. En vesentlig del av oljefunnet strekker seg inn i nabolisensene hvor Det norske er medeier, mener selskapet.

– Det norske har ingen eierandel i PL 501. Det er imidlertid selskapets syn, basert på vår geologiske forståelse og kartlegging av området, at en vesentlig del av oljefunnet som ble påvist i 16/2-6 strekker seg inn i de tilstøtende lisensene PL 265 og PL 502, samt at den største oljekolonnen er ventet å ligge i PL 265, skriver Det norske i en børsmelding.

Statoil Petroleum er den største eieren i PL 265, med en eierandel på 40 prosent. Med seg har Statoil partnerne Petoro med 30 prosent, Det norske med 20 prosent og Lundin med 10 prosent.

Statoil Petroleum er også største eier i PL 502, med 44,4 prosent. Petoro har en andel på 33,3 prosent, mens Det norske eier 22,2 prosent.

Det norske skriver at partnerskapene i begge lisenslagene nå vurderer å bore avgrensningsbrønner i 2011 som følge av oljefunnet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger