Nådde ikke produksjonsmålet i desember

Publisert 16. januar 2013

Yme og Skarv, samt tekniske problem og nedstengninger på sokkelen gjorde at desemberproduksjonen havnet 13 prosent under prognosene.,Oljedirektoratet melder i dag om produksjonstallene for fjorårets siste måned.

Tallene viser en dagsproduksjon på 1.867.000 fat olje, NGL og kondensat. Det er en oppgang på 59.000 fat per dag sammenlignet med november, skriver OD.

Men selv om det var en oppgang, er det ikke i nærheten av produksjonsprognosene for desember.

– Oljeproduksjonen på norsk sokkel ligger 13 prosent under OD sin prognose for desember. Årsakene er blant annet planlagt vedlikeholdsarbeid og tekniske problemer på Morvin, Njord, Tordis, Visund Sør og Åsgard. Valhall og Hod har vært stengt i hele desember for å forberede produksjonsstart for ny plattform. I tillegg skulle Yme og Skarv etter prognosen ha bidratt til produksjon i desember, men disse feltene vil ikke medvirke til at OD når sin prognose for 2012, skriver OD.

Oljeproduksjonen ligger om lag 5,0 prosent under prognosen for 2012.

Oljedirektoratet opplyser videre at for året 2012 er den totale petroleumsproduksjonen omkring 226,1 millionar standard kubikkmeter oljeekvivalentar (MSm 3 o.e.). Av dette er 89,2 MSm 3 o.e olje, om lag 22,1 MSm 3 o.e NGL og kondensat, og det er solgt rundt 114,8 MSm 3 o.e. gass . Totalvolumet er 6,3 MSm 3 o.e. høyere enn i 2011.

Endelige produksjonstall for november 2012 viser en gjennomsnittlig dagsproduksjon på rundt 1,441 millioner fat olje, 0,367 millioner fat NGL og kondensat og totalt 10,0 GSm 3 gass for salg.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger