Publisert 17. oktober 2006

Salget av aluminiumsvirksomheten i Hydro kan ramme 1.700 norske arbeidsplasser. Næringsminister Dag Terje Andersen møtte mandag LO-ledelsen og Hydro-tillitsvalgte.

LO ønsker å legge tungt press på regjeringen og Andersen – som forvalter statens eierandel på knappe 44 prosent i Hydro – om å stanse Hydros planer om salg av store deler av aluminiumsvirksomheten skriver Tidens Krav.

Andersen møtte både LO-nestleder Roar Flåthen og Fellesforbundets Kjell Bjørndalen, i tillegg til tillitsvalgte i Hydro i Oslo mandag. De tillitsvalgte krever at regjeringen griper inn og stanser Reitens planer.

– Vi som eier er opptatt av at Hydro fortsatt skal drive nedstrøms virksomhet, og at den skal drives i Norge, dersom det er økonomisk forsvarlig, sier Andersen til Dagsavisen.

Den nye næringsministeren gir dermed helt andre signaler enn forgjengeren, Odd Eriksen. Han sa Reitens planer var del av «helt naturlige prosesser som skjer i ethvert selskap».

– Vi er opptatt av nedstrøms virksomhet, og satser blant annet stort på foredling av gass. Da skulle det bare mangle om vi ikke er opptatt av foredling av aluminium også, sier Andersen.

19.000 av Hydros 36.000 ansatte jobber med foredling av aluminium. Om lag 1.700 av disse er ansatt i Norge, halvparten jobber på Raufoss, resten i Holmestrand og på Karmøy skriver TK.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger