Publisert 4. februar 2000

Første tester etter et sidesteg på Yaleen-3 i Jemen gir 1.400 fat olje per dag. DNO regner med en dagsproduksjon på mellom 4.000 og 5.000 fat olje fra de nylig oppdagede oljekolonnene.

DNO International gjennomførte et sidesteg i blokk 47 og boret ned til en dybde på 1.898 meter. Brønnen møtte på to oljeførende kolonner med en bredde på rundt 20 meter.

To tester ble gjennomført i brønnen, i begge kolonnene, og den første testen viste en dagsproduksjon på rundt 1.400 fat olje, uten vann. I en børsmelding skriver DNO International at de forventer en dagsproduksjon på mellom 4.000 og 5.000 fat olje fra kolonnene.

Neste skritt er å ta en ny test i det øvre reservoaret. Denne kolonnen er forventet å ha en tilsvarende karakteristikk sammenlignet med testede kolonner.

Yaleen 3-brønnen står på selskapets boreprogram i forbindelse med oljefunnene Yaleen og Sharnah i samme blokk. DNO International har tidligere estimert at de to funnene potensielt inneholder ti millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Ressurspotensialet blir re-evaluert når testingen på Yaleen-3 er ferdig. I tillegg skal en ny brønn på Sharnah-funnet bores på slutten av andre kvartal.

Selskapet skriver at de positive resultatene fra Yaleen-3 gjør at DNO ønsker å akselerere plan om drift og utbygging på de to funnene. Oljeselskapet har 40 prosent eierandel i blokken.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger