Publisert 4. februar 2000

Når det gjelder det juridiske rammeverket rundt olje- og gassvirksomhet i arktiske områder, er det kun småting igjen å tenke på, mener Daniel H. Bergman i Vinson & Elkins RLLP.

Tirsdag gikk startskuddet for den første Arctic Region Oil & Gas-konferansen i Stavanger, som tar for seg problemstillinger og aktuelle utfordringer i forbindelse med utvinning av olje og gass i arktiske strøk.

Av de som innledet under gårsdagens konferanse, var Daniel H. Bergman fra advokatfirmaet Vinson & Elkins RLLP. Han mente tydelig at det var lite å bekymre seg for angående petroleumsvirksomhet i arktiske områder.

– Når man åpner avisene leser man gjerne om «ny kald krig» og «spillet om nord». Jeg tror at alle bare burde roe seg litt ned, slappe av. Det er kun et par små utfordringer som gjenstår, sa han i går formiddag, og utdypte.

– Det ene problemet går på utvikling av funn som går over to eller flere lands grenser. Det andre problemet dreier seg om uklare grenser mellom land. Av 25 arktiske regioner som forventes å ha betydelige hydrokarbonforekomster er 18 av dem uproblematiske, sa han.

Konferansen som startet i går, fortsetter i dag onsdag, med temaer som «Hva kan læres fra Deepwater Horizon-utslippet i Mexico-gulfen», og «Barents 2020 – Norsk-russisk harmonisering av HMS-standard i offshore olje- og gassaktivitet i Barentshavet».

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger