Publisert 4. februar 2000

Når det tidligere omstridte området sør i Barentshavet skal utredes for petroleumsaktivitet, mener Klif at svært grundige vurderinger må gjøres.

Det tidligere omstridte området sør i Barentshavet skal utredes for petroleumsaktivitet. Klima og forurensningsdirektoratet (Klif) mener det må gjøres grundige vurderinger før dette området med sårbar natur og tidvis vanskelige naturforhold åpnes for leteboring, skriver Klif på sine nettsider .

– I de kystnære områdene er det kort avstand og drivtid fra et eventuelt oljeutslipp til sårbare miljøressurser. I de nordlige delene er det lang vei å frakte oljevernutstyr og tidvis vanskelige værforhold. Her kan også olje fraktes mot iskanten, sier Ellen Hambro, direktør for Klif.

Bakgrunnen er at Olje- og energidepartementet har sendt forslag til program for konsekvensutredning for området vest for avgrensingslinjen i Barentshavet sør på høring.

Klif mener det foreslåtte utredningsprogrammet berører de fleste viktige problemstillinger.

– Men det er vanskelig å bedømme om disse vil bli tilstrekkelig redegjort for i konsekvensutredningen. Det er viktig at det gjennomføres kartlegging av bunnforhold i de områdene hvor dette mangler, før det tas stilling til om petroleumsaktivitet er miljømessig tilrådelig, skriver Klif.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger