Narvik gir ikke opp senteret

Publisert 31. mai 2013

– Vi kommer til å jobbe videre med planer om et teknologisk petroleumssenter, sier ordfører i Narvik, Tore Nysæter. Han innrømmer at han er skuffet over at Tromsø fikk det arktiske senteret.,- Nei, jeg er nok ikke helt happy. Samtidig er det et åpent felt igjen som går på teknologi. Der gir ikke vi opp, sier Narvik-ordfører Tore Nysæter til Petro.no.

Da olje- og energiminister Ola Borten Moe i fjor fortalte at et forskningssenter for petroleum i Arktis skulle etableres i en av de tre nordligste landsdelene, var det raskt to institusjoner som pekte seg ut i kampen. Dette var universitetet i Tromsø, og Høgskolen i Narvik. Begge mente at plasseringen av senteret ville vært best i deres respektive by.

Tidligere denne uken erklærte Ola Borten Moe Tromsø som vinneren. Narvik-ordføreren er tydelig på at han opplever en viss grad av skuffelse.

– Det er klart jeg er litt skuffet. Det blir man jo alltid. Men på den annen side er jeg glad for at slikt for en gangs skyld havner nord for Dovre. Det er ikke for ofte, sier han til Petro.no.

Han sier at det nå vil jobbes videre med et senter for petroleumsteknologi i kaldt klima ved Høgskolen i Narvik.

– Det er fortsatt mangel på det teknologiske. Jeg ønsker at vi prøver å ta posisjon her, og vi jobber i lag med HiN, og jeg kommer også til å fronte dette rikspolitisk. Etter hva jeg har forstått, er det også signalisert fra fylkeskommunen at pengene står ved lag. Jeg mener dette er 17 millioner kroner, avslutter ordføreren.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger