Publisert 28. mars 2008

NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer ber den russiske presidenten Vladimir Putin om ikke å bruke neste ukes NATO-toppmøte til nye utfall mot Vesten.,NTB

– La oss forsøke å unngå lite hjelpsom retorikk, som at «vi vil rette raketter mot nasjonene A, B og C». Det er ikke bare lite fruktbart, men får meg til å minnes tiden da jeg vokste opp, da vi både hadde en Berlin-mur og et jernteppe, sier NATO-sjef Jaap de Hoop Scheffer i et intervju med Financial Times.

Putin skal for første gang delta på et NATO-toppmøte når alliansens statsledere møtes i Bucuresti neste uke. Tonen mellom Russland og NATO har det siste året vært iskald, med strid rundt Kosovo og planene om et rakettskjold i Europa blant fryseelementene.

De siste ukene har den mulige NATO-søkerstatusen til de tidligere Sovjet-republikkene Georgia og Ukraina, som skal diskuteres i Bucuresti, senket temperaturen ytterligere.

Scheffer mener imidlertid å ane en forsonende tone på noen områder, som rakettskjoldet, etter samtaler mellom Washington og Moskva. Samtidig legger han ikke skjul på at hans egen jobb med å samle allianselandene internt i vanskelige saker blir lettere hvis Putin skulle ta fram den verbale slegga.

– Så snart Russland går over en bestemt grense i sin retorikk, blir alt mye lettere for meg, sier Scheffer.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger