Navlestrengen røk på dykkerklokke

Publisert 7. oktober 2013

Kunne fått fatale konsekvenser, men tre dykkere kom uskadd fra hendelsen på ”Skandi Arctic.”,Hendelsen skjedde i forbindelse med en bemannet undervannsoperasjon (, med dykkerfartøyet ”DSV Skandi Arctic.”

Ved håndtering av en dykkeklokke på ”DSV Skandi Arctic” 22. juni ble navlestreng (hovedumbilical) til dykkeklokken slitt av. Dette resulterte i gassutstrømming og tap av trykk i dykkeklokken, melder Petroleumstilsynet. Hendelsen skjedde da et dykkerlag på tre personer skulle bringes til arbeidsstedet på havbunnen på om lag 110 meters dyp på Alvheimfeltet, hvor Marathon Oil Norge AS (Marathon) er operatør.

Etter 11 minutter fikk dykkerne stengt alle ventiler til lekkasjepunkter inne fra dykkeklokken, og trykket ble gjenopprettet ved hjelp av klokkens forråd av reservegass. Totalt trykkfall var omlag 18 meter, fra omlag 110 meters utgangstrykk i dykkeklokken.

Undervannsoperasjonene ble gjennomført av dykkeentreprenøren Technip Offshore Norge AS (Technip).

Petroleumstilsynet (Ptil) har gransket hendelsen, og kommet til at den ikke hadde helsemessige konsekvenser, men det ble materielle skader på klokke og håndteringssystem. Dersom man ikke hadde lykkes i å stanse lekkasjen, kunne det i verste fall fått fatale konsekvenser for dykkerne som var om bord i klokken,” konkluderer Ptil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger