Publisert 4. februar 2000

Siemens og Necon har signert en avtale som gjør at selskapene forventer en omsetningsøkning på 400-500 millioner kroner på to år.

Siemens velger ingeniør- og konsulentselskapet Necon AS som alliansepartner for å oppnå sitt mål om å være en totalleverandørleverandør av EPCIC (Engineering, Procurement, Construction, Installation & Commissioning)-prosjekter, skriver Siemens i en pressemelding.

Som et ledd i Siemens og Necons strategiske utvikling ble det 26. januar i år signert en avtale mellom selskapene.

– Et samarbeid med Necon gir oss styrkede muligheter for å komme inn på nye markeder forankret på Siemens produkter og løsninger, sier Richard Jaros som leder Siemens O&G NWE (Oil & Gas, North West Europe).

Necon vil primært være en alliansepartner for å ivareta arbeidsoppgaver og disipliner som naturlig ligger utenfor Siemens eget etablerte fagmiljø, heter det i pressemeldingen.

Avtalen regulerer et multidisiplint samarbeid innen prosjekter, samt innleie av prosjektadministrativ- og teknisk kompetanse.

Selskapene forventer en solid vekst

– Det er et sterkt voksende marked og vi forventer en omsetningsøkning på 400-500 MNOK i avtaleperioden som går over to år, skriver Siemens i pressemeldingen.

– For Siemens befester vi med dette vår posisjon i offshorebransjen vedrørende prosjekter, modifikasjoner og oppgradering av tekniske løsninger. Vi ønsker å styrke oss i dette sterkt voksende markedet for å kunne påta oss større prosjekter. Avtalen med Necon er et viktig ledd i denne prosessen, sier Richard Jaros ved Siemens.

Arnvid Skogseth hos Necon understreker også viktigheten av avtalen.

– Med denne avtalen styrker Necon sin posisjon som en sterk underleverandør i bransjen. Vi ser fram til å komme i gang med leveransene, sier administrerende direktør Arnvid Skogseth i Necon Engineering AS.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger