Publisert 4. februar 2000

Været skapte trøbbel ved inngangen til helgen. Statoil måtte nedbemanne tre plattformer, mens Kårstø og Kollsnes senket produksjonen etter strømproblemer.

– Vi måtte nedbemanne Visund, Snorre A og Snorre B på grunn av at livbåtene har begrensinger i forhold til bølgehøyde, forteller kommunikasjonssjef i Statoil, Ola Anders Skauby.

I tilfeller med høye bølger er det noen av setene i livbåtene som ikke kan benyttes, dette var grunnen til at de tre plattformene måtte sende noen til land med helikopter for å sikre at det var tilstrekkelig med livbåtplasser i tilfelle trøbbel.

Samtidig ga vært utfordringer for strømnettet på land, og Kollsnes og Kårstø måtte redusere sin produksjon. Kårstøs produksjon ble kuttet med omtrent 30 milliarder kubikkmeter per dag. Vanligvis er produksjonen på 88 milliarder Sm3. På Kollsnes var produksjonen nede på 50 milliarder kubikkmeter mot standard på 143 kubikkmeter. Gassco sa til Upstream fredag at de ikke visste når kapasiteten ville være på fullt nivå igjen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger