Nedgang i oljeshipping

Publisert 29. januar 2013
Mindre enn 11 millioner tonn petroleumsprodukter ble sendt fra Barents-Russland og langs Norges nordkyst i 2012, en nedgang på 10 prosent.

, Men trenden kommer ikke til å vare, skriver BarentsObserver . Oljeforsendelser fra Nenets, Arkhangelsk og Murmansk i Nordvest-Russland til de europeiske markedene fortsetter å falle for andre år på rad. Mens 14,8 millioner tonn ble fraktet med tankskip gjennom Barentshavet i 2010, falt tallet ned på 11,9 tonn i 2011 og 11 millioner tonn i fjor.

Oljemengden går ned, men antall fartøyer vokser med nesten en tankbåt per dag, det vil si 10 prosent, skriver BarentsObserver.

I fjor eksporterte Russlands Varandey-terminal mindre olje enn tidligere forventet på grunn av mindre produksjon. Eksporten er ventet å øke igjen så snart nye felt er koblet til terminalen. Også oljeeksport fra Murmansk vil øke når nye terminaler er bygget og de eksisterende terminalene er utvidet.

Total kapasitet kan nå 100 millioner tonn årlig dersom alle planlagte oljeterminaler i Barents-Russland og Nord-Norge bygges, ifølge en rapport utgitt av Akvaplan-Niva.

En annen faktor som antas å resultere i økt tankskipaktivitet i Barentshavet er at isen i Arktis smelter og gjør rom for nye oljeruter.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger