Publisert 15. april 2008

Russlands oljeproduksjon nådde et høydepunkt i fjor, og kommer kanskje aldri mer opp på samme nivå, sier sjefen for oljeselskapet Lukoil. Fjorårets produksjon lå på rundt ti millioner fat per dag.

NTB

Lukoil-sjef Leonid Fedun sa i et intervju med London-avisen Financial Times tirsdag at russerne er i samme båt som oljeprodusentene i Nordsjøen og i Mexico. Det gjelder spesielt for det oljerike Vest-Sibir, mente han.

– Perioden med intens vekst i produksjonen er over, framholdt Fedun. Den russiske regjeringen har tidligere medgitt at veksten i produksjonen har stagnert, men har ikke villet bekrefte at produksjonen kan falle tilbake til nivået i det tidligere Sovjetunionen.

Lukoil kunngjorde i forrige uke en vekst i nettoinntjeningen i 2007 på 27,1 prosent til over 9,5 milliarder dollar eller nesten 47,5 milliarder kroner. Selskapet er Russlands største uavhengige oljeprodusent.

Oljeprisen nærmet seg rekordnivå i handelen i Asia tirsdag, da råolje ble omsatt til 112,48 dollar fatet. Mandag steg nordsjøolje av Brent-kvalitet for første gang til over 110 dollar fatet, med en notering på 110,01 dollar per fat.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger