Nedtur for Frontline

Illustrasjon: Front Ardenne (foto: Frontline)
Publisert 29. november 2016

Tankrederiet Frontline fikk et nettoresultat på 5,5 millioner dollar i tredje kvartal, ned fra 61,9 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor, skriver E24.

Inntektene økte fra 107,5 til 157,2 millioner dollar i perioden, men økte kostnader gjorde at driftsresultatet falt til 19,8 fra 68,8 millioner dollar.
– Mens sommeren typisk er en treg periode i tankmarkedet, var den sesongmessige svakheten mer tydelig dette året. Leveringsforstyrrelser, lavere raffineringsmarginer og trekk på lagre førte til redusert oljeflyt og treghet i etterspørselen etter tankskip, sier Frontline-sjef Robert Hvide Macleod i en kommentar til E24.

Det var på forhånd ventet et netto resultat på 7,3 millioner dollar av inntekter på 135 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

Sikret seg finansiering til nybygg
Frontline melder for øvrig at det har sikret bankfinansiering på inntil 870 millioner dollar, for delvis finansiering av alle nybyggkontraktene.

– Vi er fornøyde med å ha sikret bankfinansiering på opptil 870 millioner dollar for delvis finansiering av selskapets 16 nybyggkontrakter og de fire skipene som ble levert i tredje kvartal. Vi mener at vilkårene vi oppnådde var meget attraktive, og gir oss mulighet til å opprettholde vårt gunstige lønnsomhetsnivå, sier finansdirektør Inger M. Klemp, ifølge E24.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger