Negativt fjerde kvartal

Publisert 15. februar 2013

Men administrerende direktør i Det norske, Erik Haugane, er fornøyd med framdriften i utbyggingsprosjektene. – Vi har hatt som mål å bli et fullverdig oljeselskap med leting, utbygging og drift. Nå har vi kommet dit, sier han.,Det norske oljeselskap melder fredag om et resultat etter skatt på minus 47,26 millioner kroner i fjerde kvartal 2012, mot minus 125,41 millioner kroner i samme periode året før.

Selskapet gjennomførte i desember en rettet emisjon av 1.029 millioner kroner mot norske og internasjonale investorer.

– Emisjonen ble betydelig overtegnet, skriver selskapet.

12.791.577 aksjer ble utstedt, tilsvarende 10 prosent av antall aksjer. Utestående aksjer er nå 140.707.363.

Det norskes egenkapitalandel var ved utgangen av fjerde kvartal på 45 prosent. Det norske produserte i kvartalet 2.771 fat oljeekvivalenter per dag. Det ble oppnådd en pris på USD 110 per fat.

Resultatet i fjerde kvartal ble et underskudd etter skatt på 47,3 millioner kroner. Letekostnadene for kvartalet var 195 millioner kroner.

Reserver og ressurser
AGR har gjort en uavhengig sertifisering av selskapets reserver og viktigste betingede ressurser. Ressursene er anslått til mellom 308 og 487 millioner fat, av dette kommer rundt 80 prosent fra Johan Sverdrup -feltet.

Plan for utbygging og drift (PUD) av Ivar Aasen feltet, der Det norske er operatør med en 35 prosent eierandel, ble levert til Olje- og energidepartementet i desember. De viktigste kontraktene for utbyggingen er nå på plass.

– Det var en betydelig milepæl for selskapet som nå tar fatt på en utbygging til rundt 25 milliarder kroner, skriver Det norske.

– Samtidig er det gjort et godt arbeid på Jette. Alle undervannsinstallasjoner er nå på plass.

Ifølge selskapet skal de etter planen få sin første egenproduserte olje fra Jette i april.

Fornøyd
Administrerende direktør Erik Haugane er fornøyd med framdriften i utbyggingsprosjektene.

– Vi har hatt som mål å bli et fullverdig oljeselskap med leting, utbygging og drift. Nå har vi kommet dit. Det er viktig for selskapet, og for å få en god konkurranse på norsk sokkel, sier Haugane.

AGR har gjennomført sertifiseringen av Det norskes data og modeller for å beregne selskapets reserver og viktigste betingete ressurser i planleggingsfasen. Vurderingen viser at Det norske ved utgangen av 2012 hadde reserver, olje og gass i felt som er i produksjon eller vedtatt utbygd, på 65 millioner fat oljeekvivalenter (10,4 mill. Sm3). Rundt 80 prosent av disse kommer fra Ivar Aasen-utbyggingen der plan for utbygging og drift er levert myndighetene.

De sertifiserte betingete ressursene er olje og gass i funn hvor utbygging er i planleggingsfasen. AGR har beregnet selskapets betingete ressurser til å være mellom 308 og 487 millioner fat oljeekvivalenter (48,9 til 77,4 mill. Sm3). I alt kommer disse ressursene fra sju funn, rundt 80 prosent kommer fra Johan Sverdrup-feltet (Det norskes andel i lisens 265).

Haugane sier vurderingen bekrefter at Det norske har en solid portefølje for framtidige utbygginger.

– Det norskes oljeproduksjon er ennå beskjeden, så det er de påviste ressursene i bakken som utgjør selskapets verdi. Det er derfor viktig å gi et mest mulig presist bilde av selskapets reserver og ressurser, sier han.

Nye felt
I oktober 2012 startet produksjonen på Atla , der Det norske har en eierandel på ti prosent og Total er operatør. Atla gjorde at Det norske tredoblet produksjonen i fjerde kvartal.

I desember leverte Statoil, som er operatør, PUD av Dagny -feltet. Det norske har en eierandel på 3,3 prosent i utbyggingen.

Det norske var med på funnet på Garantiana der selskapet har 20 prosent andel. Volumet er anslått til mellom 25 og 75 millioner fat oljeekvivalenter. Geite -prospektet, der Det norske er operatør og har 35 prosent, var tørt. Det samme var Isbjørn , der Det norske er partner med 20 prosent.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger