Negativt for Aqualis

Publisert 26. februar 2014

Aqualis fikk et resultat før skatt på minus 3,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, mot 3,4 millioner kroner i samme periode året før.,Det kommer frem i selskapets rapport for fjerde kvartal 2013.

Driftsinntekter var på 14,5 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 49,8 millioner kroner i 2012. Resultat før renter og skatt (EBIT) var negativt; minus 4,3 millioner kroner.

– Selskapets overgang til å bli en offshore marine- og engineeringbedrift er fullført, skriver selskapet i rapporten.

– Endring for selskapet
– Fjerde kvartal handlet først og fremst om endring i strategisk retning for selskapet. Vi kjøpte Aqualis Offshore i november, og senere omprofilert fra Clavis Pharma ASA til Aqualis ASA. Størstedelen av konsernets fremtidige virksomhet vil forholde seg til Aqualis Offshore, som er i sterk vekst, sier Gunnar Manum, konstituert konsernsjef i Aqualis ASA.

På mindre enn ni måneder, har Aqualis Offshore etablert 10 kontorer i flere av verdens olje- og gassregioner, og sysselsetter mer enn 80 personer.

Selskapet hadde et tap på -3,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, ned fra et positivt resultat på 3,4 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

– Fjerde kvartal handlet også om å styrke selskapets balanse for å legge til rette for ambisiøse vekstplaner. Vi fullførte en fortrinnsrettsemisjon og emisjon i fjerde kvartal, og hevet ytterligere 28 millioner kroner gjennom en rettet emisjon i februar i år, sier Manum .

Aqualis ASA hadde en samlet netto kontantstrøm på 28,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, etter at nettoprovenyet fra fortrinnsrettsemisjonen og ansatteemisjon på 59,2 millioner kroner. Kontantstrømmen i samme kvartal året før var negativ med 37,8 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger