Negativt for Noreco

Publisert 29. august 2013

Noreco har et nettoresultat på minus 504 millioner kroner i andre kvartal.,Det kommer frem i selskapets rapport for andre kvartal 2013. Ifølge rapporten hadde selskapet et resultat før skatt på minus 45 millioner kroner, og et resultat etter skatt på minus 504 millioner kroner.

Driftsinntektene i andre kvartal 2013 var 246 millioner kroner, opp fra 230 millioner kroner i andre kvartal 2012. Gjennomsnittlig dagsproduksjon andre kvartal var 4.561 fat oljeekvivalenter, opp fra 4.042 fat oljeekvivalenter per dag foregående kvartal. Gjennomsnittlig realisert pris i kvartalet for olje, gass og NGL var USD 102,5 per fat i andre kvartal 2013.

Lete- og vurderingskostnader utgjorde 119 millioner kroner i andre kvartal 2013. Dette inkluderer borekostnader for leteprospektene Scotney, Lupin og Ogna som ble avsluttet og konstatert tørre i rapporteringsperioden.

EBITDA (driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivinger) i andrekvartal 2013 var negativt med 45 millioner kroner, sammenlignet med minus 185 millioner kroner i andre kvartal 2012.

Netto resultat for andre kvartal var minus 504 millioner kroner, sammenlignet med minus 87 millioner kroner for andre kvartal 2012.

– Det svake nettoresultat i år skyldes blant annet nedskrivninger på til sammen 497 millioner kroner, vesentlig påvirket av en lavere forward-kurve for oljepris per 30. juni 2013, skriver selskapet i en melding.

Hendelser i andre og tredje kvartal
Produksjonsstart av Huntington i april gjør at Noreco mer enn dobler sin produksjonskapasitet. Tekniske problemer har forsinket produksjonsoppbygningen, som nå pågår.

Ifølge selskapet er dansk produksjon stanset inntil videre på grunn av nye feil på Siri-plattformen, men at det ventes å starte igjen i september.

Oselvar er stengt i påvente av utskiftning av en defekt kompressor på Ula-plattformen, og ventes også å starte igjen i september.

Samtidig ble Gohta-brønnen påbegynt i juli, og boringen pågår fortsatt
.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger