Negativt første kvartal for Det norske

Publisert 7. mai 2013
Det norske oljeselskap melder om nettoresultat for første kvartal på minus 20,3 millioner kroner. Det er en bedring fra samme periode i fjor, hvor resultatet var minus 103,7 millioner kroner.

,

– Første kvartal ga en positiv utvikling for selskapets viktigste verdi – Johan Sverdrup -feltet, skriver selskapet i en melding.

I januar meldte Det norske om funn i avgrensingsbrønn 16/2-15 i lisens 265 , der Det norske har en andel på 20 prosent. I mars meldte selskapet om funn, med en oljekolonne på 14 meter, i brønn 16/5-3 i lisens 502 , der selskapet har en andel på 22,22 prosent. Det ble bekreftet at dette er en del av Johan Sverdrup-feltet

– Det er god framdrift i arbeidet med å velge utbyggingsløsning for feltet i løpet av andre halvår 2013, skriver selskapet.

Økonomien i Ivar Aasen -prosjektet ligger også an til å bli bedre, etter at et funn i den tilstøtende lisensen PL 457 viste at Ivar Aasen-feltet strekker seg østover. Det er inngått en pre-unit-avtale mellom partnerne i Ivar Aasen-feltet og partnerne i PL 457 ( Asha ).

Alle de store kontraktene for utbyggingen av Ivar Aasen er nå inngått med forbehold om Stortingets godkjennelse. Regjeringen har anbefalt utbyggingen, og det er ventet at Stortinget godkjenner dette i løpet av andre kvartal.

Regjeringen har også anbefalt utbyggingen av Gina Krog, der Det norske har en andel på 3,3 prosent. Det er ventet at Stortinget godkjenner utbyggingen i andre kvartal.

Ifølge selskapet skal Jette etter planen komme i produksjon i løpet av andre kvartal 2013. Det vil bli selskapets første egenproduserte olje, hvor Det norske har en andel på 70 prosent. Arbeidet med plattformmodifikasjoner er fullført, og nå gjenstår testing som det siste elementet før produksjonsstart.

Resultater for første kvartal 2013
* Det norskes egenkapitalandel var ved utgangen av første kvartal på 42 prosent.
* Selskapet hadde i første kvartal en produksjon på 1.929 fat oljeekvivalenter per dag, og det ble oppnådd en oljepris på 112 dollar per fat.
* Selskapet hadde inntekter på 80,3 millioner kroner i første kvartal, ned fra 97 millioner kroner i samme periode i fjor.
* Leteutgiftene var på 233,7 millioner kroner i første kvartal (594,6 millioner kroner i første kvartal 2012) og bidro til et driftsunderskudd på 250,1 millioner kroner (296,4 millioner kroner i første kvartal 2012).
* Nettoresultatet for første kvartal var minus 20,3 millioner kroner, sammenlignet med minus 103,7 millioner kroner i samme periode i fjor, etter en skatteinntekt på 262,4 millioner kroner (516 millioner kroner Q1 2012).

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger