Negativt første kvartal for North Energy

Publisert 14. mai 2014

Dette relaterer seg hovedsakelig til lete- og lisenskostnader som utgjorde 21,6 millioner kroner etter skatt.,Selskapet hadde i første kvartal et negativt resultat etter skatt på 27,9 millioner kroner. Dette relaterer seg hovedsakelig til lete- og lisenskostnader som utgjorde 21,6 millioner kroner etter skatt. Det kommer frem i selskapets rapport for første kvartal.

Selskapet er finansiert med en egenkapital på 508,5 millioner kroner, og hadde ved utgangen av kvartalet netto kontanter på 390 millioner kroner. Dette inkluderer kontantbeholdning og skattefordring fratrukket netto letelånsgjeld og konvertibel gjeld til EMGS.

– Tilgang til EMGSs EM data i Barentshavet, samt investeringer i de beste tilgjengelige geofysiske datasett posisjonerer selskapet godt i søknadsarbeidet for 23. konsesjonsrunde og gir en høyere lete- og boreaktivitet i tiden fremover, skriver selskapet i en melding.

TFO 2013
North Energy er fornøyd med gode tildelinger i TFO 2013. Seks nye lisenser ble tildelt selskapet hvorav to operatørskap. Lisensene fordeler seg på Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, med to lisenser i hvert av områdene.

Kapitalinnhenting på NOK 360 mill.
North Energy hentet inn 285 millioner kroner i kontanter gjennom en rettet emisjon på 71,25 millioner aksjer til kr 4,00 per aksje og 75 millioner kroner i et konvertibelt obligasjonslån. Emisjonen var rettet mot North Energys større aksjonærer og andre utvalgte aksjonærer og ble godkjent i ekstraordinær generalforsamling avholdt 13. februar.

Avtale med EMGS
Det konvertible obligasjonslånet på 75 millioner kroner er inngått med EMGS og relaterer seg til kjøp av rettigheter til hele EMGS sitt bibliotek av EM-data i Barentshavet. Lånet har en løpetid på seks måneder og kan konverteres til aksjer etter 4-6 måneder til en innløsningskurs på 4,15 kroner per aksje.

– Tilgangen til EM data og seismikk i kombinasjon med omfattende analyser av lavfrekvensdata og resonansanalyser, har gitt oss mer presise analyser og resultert i en ny rangering av lisensporteføljen, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.

– Med tilført kapital er vi finansiert for å delta i 8-12 utvalgte brønner hvor vår teknologianvendelse vil ligge til grunn.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger