Publisert 4. februar 2000

Potensielle milliardverdier under havbunnen hindrer ikke miljøvernminister Erik Solheim i å si nei til oljeboring utenfor Lofoten, uansett.

– Det er etter min oppfatning, ikke noen avgjørende argument i den sammenheng at det ligger store verdier der. Norge har en enestående mengde penger i oljefondet, sier Erik Solheim til Dagsavisen.

Dette viser igjen at regjeringen er svært splittet når det gjelder potensiell oljeboring i nord. Tidligere denne uken sa Erling Sande i Sentrepartiet at Senterpartiet heller ikke vil la seg rokke nevneverdig i spørsmålet om åpning for oljeboring i LOVE-områdene.

Miljøvernminister Solheim understreker at pengemengden som kan ligge under havets bunn bare er en av flere faktorer som må tas med i betraktningen når regjeringen skal vurdere en eventuell åpning. I dag, torsdag, kommer Faglig Forums rapport som vil gi et faglig grunnlag for revurdering av forvaltningsplanen for området, og fredag kommer Oljedirektoratets resultater av seismikkskytingen samme sted. Dette kan gi vann på mølla for de som argumenterer for oljeboring her.

– Jeg er overrasket over at Erik Solheim ikke mener det er viktig om det er store verdier der eller ikke. Når vi snakker om så store verdier i olje og gass, snakker vi ikke bare om rene penger i pensjonsfondet eller statsbudsjettet. Da snakker vi om lokal aktivitet, arbeidsplasser og ringvirkninger for lokal- og regionsamfunn som vil være av svært stor betydning, sier informasjonssjef i Oljeindustriens landsforening, Sigbjørn Aanes, til Dagsavisen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger