Publisert 4. februar 2000

Russlands høyesterett nektet tirsdag å frigi den aids-syke tidligere Yukos-mannen Vasily Alexanian som hevder at han kommer til å dø i fengsel fordi han ikke får livsforlengende behandling.

Russland har allerede avvist tre søknader om å få overført Alexanian fra fengsel til sykehus fra den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Etter å ha måttet utsette vitnemålet flere ganger på grunn av hosteanfall fortalte russeren landets høyesterett at aktoratet har prøvd å presse ham til å gi en falsk forklaring mot andre Yukos-sjefer ved å holde tilbake livsnødvendig medisin, skriver Upstreamonline.

Aktoratet responderte ikke på påstanden. I desember nektet de for å ikke ha tilbudt Alexanian hjelp, og hevdet at han takket nei til tilbudet. Dommerne i høyesterett vil imidlertid ikke la Alexanian gå mot kausjon, og hevder at de ikke har lov til det ettersom rettssaken snart skal begynne. Alexanian sier i videooverføringen fra fengselet at han er nesten blind, og at han har konstant feber og misstanke om tuberkulose.

Amnesty International er en av gruppene som engasjerer seg for Alexanian sin sak, og har appellert til myndighetene om å gi ham nødvendig medisinsk behandling.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger