Publisert 4. februar 2000

Operatør Lundin Petroleum er i ferd med å avslutte boringen av avgresningsbrønn 7/4-2 på 7/7-2-funnet, og brønnen viser at det trolig er mellom tre og fem millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje.

Brønn 7/7-2 ligger rundt 50 kilometer nordvest for Ulafeltet sør i Nordsjøen, og påviste rundt tre millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje i Ulaformasjonen i øvre jura i 1992.

– Avgrensningsbrønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3.416 meter under havflaten, og ble avsluttet i Zechsteingruppen fra perm. Havdypet er 82 meter. Brønnen blir plugget og forlatt, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Det legges til at resultatene er interessante med hensyn til en videre utvikling av oljefunnet. Brønnen er ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking – inkludert væskeprøver.

Det var «Mærsk Giant som stod for boringen, og den halvt nedsenkbare boreinnretningen skal nå videre til utvinningstillatelse 271 i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 7/1-2 StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger