Neptune Energy forlenger kontrakten på Deepsea Yantai
John Økland
22. november 2021
FOTO: John Økland
Neptune Energy forlenger kontrakten på Deepsea Yantai
John Økland
22. november 2021

Neptune Energy forlenger kontrakten med Odfjell Drilling for Deepsea Yantai, med ytterligere tre brønner i Nordsjøen neste år.

Deepsea Yantai borer for tiden produksjonsbrønnene på det Neptune-opererte Fenja-feltet i Norskehavet. Utvidelsen av kontrakten omfatter én ekstra brønn på Fenja og to letebrønner i selskapets kjerneområder på norsk sokkel. Ifølge Energi24 Database må dette være prospektene Calypso i lisens 938 og Ofelia i lisens 929.

Neptune har også mulighet til å inkludere ytterligere brønner under gjeldende kontrakt.

– Utvidelsen av kontrakten for Deepsea Yantai spiller en viktig rolle i vårt travle boreprogram for neste år. Dette inkluderer både produksjons- og letebrønner i våre kjerneområder – og understreker vår ambisjon om å utvide vår virksomhet på norsk sokkel ytterligere, sier Neptune Energys administrerende direktør i Norge, Odin Estensen.

Deepsea Yantai, som eies av CIMC Raffles, har jobbet på oppdrag for Neptune Energy i Norge siden november 2019. Arbeidet har inkludert produksjonsbrønnene på de to nyoppstartede Gjøa P1- og Duva-feltene, og letebrønnen Dugong som resulterte i funn i fjor.