Neptune fremskynder oppstart av Gjøa P1 – se video fra prosjektet
Pressemelding
23. juli 2020
Neptune fremskynder oppstart av Gjøa P1 – se video fra prosjektet
Pressemelding
23. juli 2020

Neptune Energy har installert produksjons- og gassløftsrørledningene for Duva & Gjøa P1-utbyggingene i Nordsjøen, kun ett år etter at myndighetene godkjente utbyggingsplanene.

Neptune og partnere har akselerert viktige deler av utbyggingsplanen for de to olje- og gassfeltene, som skal bygges ut med hver sin havbunnsramme knyttet opp mot eksisterende infrastruktur på Gjøa-feltet. Gjøa P1 ligger nå an til å komme i produksjon to måneder før opprinnelig plan, skriver operatøren i en pressemelding.

– Til tross for utfordringer forårsaket av COVID-19-pandemien, har den undersjøiske utbyggingsplanen for Duva og Gjøa P1 blitt fremskyndet i forhold til våre opprinnelige planer, sier Neptunes leder for subsea-prosjekt på Gjøa, Crawford Brown.

Total investering for utbyggingen av Duva og Gjøa P1 er om lag 10 milliarder kroner. De to feltene bidrar med rundt 8400 årsverk under utbygging og drift.

Neptune forventer produksjonsoppstart fra Gjøa P1 senere i år. Første produksjon fra Duva forventes i tredje kvartal 2021.